Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Tzorg wil huishoudelijke hulp Zorggroep Noord- enMidden-Limburg overnemen

Tzorg en Tzorg Personeel willen de huishoudelijke hulp Zorggroep Noord- en Midden-Limburg overnemen. Dat voornemen hebben de bedrijven op 2 december 2015 gemeld aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Tzorg wil huishoudelijke hulp Zorggroep Noord- enMidden-Limburg overnemen

Voor iedere overname in de zorgsector is toestemming nodig van de ACM en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De ACM beoordeelt de melding en onderzoekt of er na de overname nog voldoende concurrentie overblijft. ACM laat binnen vier weken na ontvangst van de melding weten of de overname door mag gaan. Soms heeft ACM meer informatie nodig. Die vraagt de extra informatie dan op bij de bedrijven die willen fuseren. In dat geval zet ze de behandeltermijn stil totdat de informatie is ontvangen. Nadat de ACM een oordeel heeft gegeven wat betreft inperking van de mededingen, beoordeelt de NZa of de voorgenomen concentratie schadelijk kan zijn voor de zorgverlening of niet.

Tzorg

Tzorg biedt thuishulp en begeleiding thuis aan met name ouderen.

1 REACTIE

  1. Uit het 'artikel' lijkt het alsof de gehele Zorggroep (o.a. thuiszorg, extramurale zorg en intramurale verpleeghuiszorg) overgenomen wordt. De website van Tzorg laat zien dat deze zorgaanbieder alleen huishoudelijke hulp en begeleiding biedt. Hoe ziet deze overname er uit? Neemt deze aanbieder echt alles over??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.