Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

UBER van de care biedt virtueel hoofdkantoor

Zorgprofessionals die een eigen zorgbedrijf willen beginnen, als zzp’er aan de slag willen of zich tijdelijk willen laten detacheren, lopen tegen allerlei obstakels aan. Ze hebben bijvoorbeeld geen ecd, geen WTZi-erkenning of functionerend kwaliteitssysteem. Stichting Verbinden-met-zorg biedt hiervoor met het ict-platform PlatformVmZ een oplossing.
uberr400.jpg
Premium

‘Ook al klinkt het als

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. De visie van PlatformVmZ is het ondersteunen van zorgprofessionals, dit betreft niet alleen de professionals die voor het zzp-schap kiezen. Voor hen die dat wel doen garanderen wij de zelfstandigheid met een getoetste modelovereenkomst door fiscalisten. Daarnaast is ons uitgangspunt dat de zzp’er het hoogst mogelijke tarief krijgt op basis wat er vergoed wordt voor de geleverde zorg. Kiest de zorgprofessional niet voor het zzp-schap, dan is het ook mogelijk om gedetacheerd te worden via onze detacheringsformule ‘Verbinden met Flex’. Als de zorginstelling de zorgprofessional een contract aan wilt bieden, stimuleren wij dit. De werkgever kan de professional direct overnemen zonder dat daarvoor een vergoeding betaald voor hoeft te worden. Zo proberen wij de keuze van de zorgprofessional compleet te ondersteunen, waar het niet uitmaakt of deze kiest voor een arbeidscontract of het zzp-schap. Op onze website platformvmz.nl wordt het bovenstaande ook nog verder toegelicht.

  2. Lees alle reacties
  3. Als verantwoordelijkheden in het kader van de WTZi worden overgenomen, kan er van zelfstandige arbeid geen sprake zijn. ZZP'ers die hierin trappen nemen een groot risico op terugvordering zelfstandigenaftrek..
   En verder komen de zorgverleners prima uit met 65 procent van het tarief als ze tenminste het risico nemen bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid op een houtje te bijten. Een verzekering kan er niet af of is sowieso niet toegankelijk.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.