Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Uitgelekt wetsvoorstel bevordering zorgcontractering valt niet in de smaak

Thijs Rösken
Het wetsvoorstel waarmee VWS de vergoeding voor ongecontracteerde zorgaanbieders op een gedifferentieerde manier wil verlagen, kan op weinig enthousiasme rekenen. Belangenorganisaties die opkomen voor de vrije artsenkeuze zien de macht van de zorgverzekeraars vergroot. En ook positieve elementen die ze zien, zoals de differentiatie tussen dure en goedkope behandelingen, wantrouwen ze.
Fotolia 66181140 Subscription Yearly Xxl.jpg
Premium

Dit weekend lekte via een

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. “Bij goedkope behandelingen een grotere procentuele afslag, bij dure behandelingen een kleinere. Zodat er enige hinder is om ongecontracteerde zorg te kiezen, maar geen volledige hinder.”
   Deze redenatie snap ik niet. Wat zijn goedkope behandelingen, onder de 500 euro, 1500 euro of 8000 euro, en waarom moet de hinder daar groter voor zijn?
   Bij veel ongecontracteerde zorgaanbieders in de GGZ zit de prijs van een jaar behandeling tussen de 3000 en 16.000 euro.
   Ik ben tegen dit wetsvoorstel maar met zulke lobby partijen tegen het wetsvoorstel zal er een schisma ontstaan. Gewoon geen grotere hinder voor ongecontracteerde goedkope en dure behandelingen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.