Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

[Weekoverzicht] Bert van der Hoek

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Bert van der Hoek is de nieuwe bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar. Hij begint daar op 1 oktober.
[Weekoverzicht] Bert van der Hoek

Met Van der Hoek haalt De Friesland een ervaren zorgbestuurder in huis die weer terugkeert naar een eerder aandachtsgebied: zorgverzekeringen.

Lentis

Van der Hoek is nu nog bestuursvoorzitter bij ggz-instelling Lentis met locaties in Noord Nederland. Zijn aandachtsgebieden zijn: financiën, personeel, ICT, marketing, strategie, concernvorming en vastgoed. Van der Hoek is psycholoog en klassiek gitarist en houdt van wielrennen, schaatsen en zeilen.

Menzis

Bert van der Hoek (56) werkte eerder als organisatieadviseur en hoofd P&O bij de gemeentepolitie Groningen en als directeur zorg bij Geové-RZG Zorggroep. Tussen 2003 en 2005 was hij als directeur care bij Menzis eindverantwoordelijk voor de zorginkoop voor 2,3 miljoen AWBZ-verzekerden. Vanaf 2005 was hij lid van de raad van bestuur van GGZ Groningen, in 2007 werd hij bestuursvoorzitter bij Lentis. Hij vervult diverse commissariaten, zo is hij lid van de raad van commissarissen van Woonborg, een woningcorporatie.

Zorgmanager van het jaar

Bert van der Hoek,  de ‘anti-bureaucraat’, was dit jaar genomineerd als Zorgmanager 2015. Zijn mening: ‘Ik begrijp dat financiers bewijsvoering van doelmatige zorg willen, maar die wens is vanuit wantrouwen doorgeslagen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.