Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Uitspraak Meavita binnen drie maanden’

De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam heeft aan vakbond FNV laten weten dat er mogelijk binnen drie maanden een uitspraak zal worden gedaan over de zaak Meavita. Dat meldt de bond in een persbericht. Hiermee zou na een rechtsprocedure van ruim 5,5 jaar eindelijk een oordeel komen over de aansprakelijkheid van zorgbestuurders bij wanbeleid.
‘Uitspraak Meavita binnen drie maanden’

Als de rechter – mogelijk later dit jaar – oordeelt dat er sprake was van wanbeleid, wil de FNV de verantwoordelijke bestuurders en toezichthouders financieel verantwoordelijk stellen. De procedure tegen Meavita is in 2009 gestart door Abvakabo FNV en na de FNV-fusie overgenomen door FNV Zorg & Welzijn.

2009

Meavita ging in 2009 failliet. In 2007 was het concern ontstaan door een megafusie, met VVD-coryfee Loek Hermans als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Het megazorgconcern liet in totaal een schuld achter van 48 miljoen euro en dupeerde 100.000 cliënten en 20.000 werknemers. ‘Onze zaak loopt nu al ruim 5 en een half jaar. Terwijl bestuurders en toezichthouders maar twee jaar nodig hadden om het zorgconcern te gronde te richten’, aldus Gijs van Dijk uit het hoofdbestuur van de FNV.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.