Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UMC Groningen kampt met computerstoring

Mark van Dorresteijn
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kampt al twee dagen met een grote computerstoring. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis laten weten.

Volgens de zegsvrouw leidt de storing niet tot gevaarlijke situaties voor patiënten en kunnen geplande operaties gewoon doorgang vinden. De storing levert vooral ongemak en vertraging op, omdat processen die normaal digitaal verlopen, zoals het aanvragen van röntgenfoto’s, nu handmatig moeten worden verricht.

Om de druk op de centrale spoedopvang enigszins te verlichten, is in overleg met de ambulancediensten besloten lichtgewonde spoedgevallen naar ziekenhuizen in de buurt te vervoeren. Zwaargewonden gaan wel gewoon naar het UMCG.

De computerstoring is ontstaan in het hardware-systeem van het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk wanneer het probleem is opgelost. (ANP)

Lees ook:

UMCU ontwikkelt computerspel voor jonge arts

Computersysteem apotheek vaak niet veilig

Zorgmedewerkers bijgeschoold via computerspel

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Computerstoringen worden een structureel probleem. Je ziet het bij Banken ( onlangs ABN/AMRO ) en het ASZ ( Albert Sweitzer Zkhs ; etc.) Het EPD komt er aan , waar iedereen ” Vol ” van is, met veel grote problemen voor de Toekomst. Het is een kwestie van Euro s.Veel Instellingen ( niet alleen Banken , maar ook ZorgInstellingen ) willen zo goedkoop mogelijk op de eerste Rang zitten. Kwaliteit heeft een Prijs . Denk eerst Goed na , voor je een Beslissing neemt !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.