Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC St Radboud schrapt 200 banen

NIJMEGEN - Bij het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen gaan volgend jaar tweehonderd arbeidsplaatsen verloren. Zo laat het ziekenhuis weten. De maatregel maakt deel uit van een bezuinigingsoperatie, waarmee de instelling 20 miljoen euro wil besparen.
UMC St Radboud schrapt 200 banen

“Het gaat om functies die niet bij de kerntaken van het ziekenhuis: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs horen”, aldus een woordvoerder. “We zijn druk in overleg met de bonden om andere functies voor deze mensen te vinden in of buiten het UMC St Radboud maar gedwongen ontslagen kunnen in het uiterste geval niet worden uitgesloten.”

Gedwongen

Volgens de woordvoerder is het ziekenhuis gedwongen bezuinigingsmaatregelen te nemen, omdat de overheid en de zorgverzekeraars de instelling onvoldoende compenseren voor de gestegen loonkosten en prijsstijgingen. “Het gaat om een strategisch keuzeproces, omdat we middelen willen vrijmaken om te blijven investeren in onze kerntaken. Daarom moeten we de tering naar de nering zetten.”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.