Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UMC St Radboud stapt in mindfulness

Het UMC St Radboud past mindfulness-technieken toe in de behandeling van patiënten. Samen met de Radboud Universiteit en het Han Fortmann Centrum participeert het UMC St Radboud daarbij in het nieuwe ‘Han Fortmann Centrum voor Mindfulness’ in Nijmegen.

Bestuursvoorzitter Emile Lohman van het UMC St Radboud zal 10 september het nieuwe centrum voor mindfulness op de campus van de Radboud universiteit openen. Mindfulness is grofweg het niet zozeer denken over het verleden of de toekomst, maar aanwezig zijn in het hier en nu. In het centrum kunnen mensen cursussen volgen over mindfullness. Daarbij dient het centrum ook als een instituut voor onderzoek, opleidingen en patiëntenzorg.

Behandeling UMC St Radboud

Op de psychiatrische afdeling van het UMC St Radboud ondergaan patiënten al behandelingen met mindfulness-technieken. Het is de bedoeling dat deze behandelingen in nauwe samenwerking met het nieuwe centrum verder worden ontwikkeld.

Kwakzalverij

Het aanbieden van alternatieve behandelmethoden in ziekenhuizen is in het verleden vaak bekritiseerd. Zo protesteerden leden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij tegen het aanbod van onder andere yoga en aromatherapie in het Slotervaartziekenhuis te Amsterdam. Volgens een woordvoerder van het UMC St Radboud bestaat er geen ophef rondom het aanbieden van mindfulness door het St Radboud. “Dat komt omdat het allemaal evidence based is. We zullen bij de opening onderzoeksresultaten presenteren over mindfulness en het bestrijden en voorkomen van depressie.” In dit onderzoek heeft de afdeling psychiatrie van het UMC twee groepen patiënten met depressieklachten behandeld. Een groep met mindfulness-technieken en de andere groep zonder mindfulness. “Hieruit blijkt dat mindfulness in de behandeling van bijvoorbeeld depressie succesvol is”, aldus de woordvoerder. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘Slotervaart mag verder met alternatieve methoden’

‘Alternatieve artsen moeten btw betalen’

Anti-kwakzalver verontschuidigt zich

Rechter bezorgt ‘antikwakzalvers’ strop

1 REACTIE

  1. Ja wat zal ik hier nu op moeten zeggen over behandelmethode’s. Dit ziekenhuis , en dan heb ik het natuurlijk ook over deze voorzitter hebben geen eens fatsoensnormen naar slachtoffers en nabestaanden. Respectloos worden hier mee omgegaan. Maar dmv bewijsbeslag in het radboud ziekenhuis afgelopen week, ben ik in bezit van excuusbrief van 11 medici van het radboud ziekenhuis waarvan de namen nu op http://www.dimitri.nu staan die verantwoordelijk zijn voor de dood van dimitri. Deze voorzitter heeft nabestaanden onnodig aan het lijntje gehouden en hiermee de schade nog erger gemaakt. Maar voorzitter Lohman is rechterlijk gedwongen dmv bewijsbeslag de excuusbrief af te geven en dan vind ik het heel bijzonder dat dit zoals hierboven gaat plaatsvinden. 11 bekende autoriteiten binnen het radboud ziekenhuis ….lees de namen op http://www.dimitri.nu en dit zijn dan deze personen die zichzelf zo goed vinden en ook aardig. Schadelijke godssyndromen en meer niet. Lees en huiver .

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.