Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC Utrecht denkt over speciaal app-centrum

Mark van Dorresteijn
UMC Utrecht wil inzetten op mobile health en denkt aan een speciaal app-centrum. Het centrum zou halverwege 2014 tien killer apps kunnen afleveren, stelt Jan Vos van Marken, directeur UNOVATE bij UMC Utrecht, in Zorgvisie ict magazine dat vrijdag verschijnt.
UMC Utrecht denkt over speciaal app-centrum
Foto: ANP - Frank van Beek

De start van het app-centrum Medical Apps Co-Creation Center (MAC3) wordt overwogen om in juni 2013 van start te gaan. Het team zal bestaan uit vijf tot zeven mensen die een dag per week besteden aan de ontwikkeling van apps. Binnen een jaar na de start moet het team tien apps hebben ontwikkeld die de zorg beter makkelijker en goedkoper maken.

Mobile health in de zorg

Van Marken twijfelt er niet over: Binnen vijf jaar heeft mobile health de gezondheidszorg totaal veranderd. ‘De kentering is al gaande. In 2010 werden er al meer mobile devices verkocht dan pc’s. De particulier is al mobiel en alles verdwijnt naar de cloud. Hoog tijd dat de ziekenhuiswereld hier op inspeelt.’ Volgens Van Marken is het doel om de informatietechnologie voor de eindgebruikers, professional en patiënt, zo makkelijk en prettig mogelijk te maken. ‘De eindgebruikers zitten er van het begin tot aan het eind bij en hebben ook het laatste woord.’

Ontwikkeling apps

Als het app-centrum er daadwerkelijk komt, gaat het team als eerste bekijken naar welke apps vraag is en welke apps al op de markt zijn. ‘Bij de top-10 van de gevonden apps bekijken we of de gewenste killer app erbij zit en als dat niet zo blijk te zijn, gaan we deze zelf ontwikkelen.’

 

Correctie:

De redactie heeft in een voorgaande versie van het artikel per abuis aangenomen dat de komst van het app-centrum een feit was. Deze informatie is onjuist. De komst van het centrum wordt momenteel overwogen. Medio 2013 valt er een beslissing over de komst van het centrum.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.