Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UMCG: ‘Simpele operaties bij andere ziekenhuizen’

Mark van Dorresteijn
UMC Groningen (UMCG) verwijst de meeste patiënten voor gewone, vrij simpele operaties door naar de andere ziekenhuizen. Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis tegenover het Dagblad van het Noorden.
UMCG: ‘Simpele operaties bij andere ziekenhuizen’

De wachttijd voor een knie- of heupoperatie in het UMC Groningen is bijna een jaar. “Er is een groot capaciteitstekort, eigenlijk in het hele Noorden. Als academisch ziekenhuis concentreren we ons dan op de complexe zorg”, aldus de woordvoerder tegen het dagblad.

Toestroom UMCG

Door de toestroom van geweigerde UMCG-patiënten is bij het Martini Ziekenhuis de wachttijd opgelopen tot bijna drie maanden. “Als marktleider in orthopedische ingrepen vinden we dat te lang”, zegt woordvoeder Harriët Hamstra. “Begin dit jaar hadden we alles nog keurig voor elkaar, maar door de toestroom vanuit het UMCG is de doorlooptijd langer geworden.” De maatschap van het ziekenhuis heeft extra operatietijd aangevraagd zodat de wachttijd teruggebracht kan worden.

Langere wachttijden

Toch zijn er ook ziekenhuizen in het Noorden die het nog vrij snel kunnen. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen voert zeshonderd orthopedische ingrepen per jaar uit. Daar is de wachttijd twee weken voor een knie en vier voor een heup. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Meer Nederlanders naar buitenland voor operatie

Grote toename heup- en knieoperaties verwacht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.