Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCG start centrum voor professionele ontwikkeling verpleegkundigen

Mark van Dorresteijn
Het UMC Groningen (UMCG) heeft een verpleegkundig expertisecentrum opgericht om de professionele ontwikkeling van verpleegkundigen te bevorderen. Dat meldt het ziekenhuis vandaag op de Dag van de Verpleging.
UMCG start centrum voor professionele ontwikkeling verpleegkundigen

Het centrum zal de aanwezige kennis en ervaring bundelen, borgen en beschikbaar stellen, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van protocollen. “Ervaren verpleegkundigen beschikken over heel veel kennis en ervaring. Veel van die kennis en ervaring zit in het hoofd en staat niet op papier. Met het Verpleegkundig Expertisecentrum is er nu een beroepsinhoudelijk referentiepunt, dat onder meer kennisuitwisseling tussen verpleegkundigen op gang wil brengen”, aldus het ziekenhuis.

Adviesraad

Daarnaast zal het expertisecentrum gevraagd en ongevraagd een bijdrage leveren aan de verpleegkundige beleidsontwikkeling in het UMCG. Het wordt hierin gevoed door de Adviesraad, die ideeën en initiatieven van verpleegkundigen verzamelt. Veertien UMCG-verpleegkundigen zullen de nieuwe adviesraad vormen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

‘Verpleegkundige moet over de ict gaan, niet de manager’

Verpleegkundigen vaker in gewetensnood

Verpleegkundigen hebben last van kwaliteitsindicatoren

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.