Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCG zet OK-personeel uit India in

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) haalt veertien operatiekamer-assistenten uit India. Dat meldt Het Dagblad van het Noorden vandaag.
UMCG zet OK-personeel uit India in

Perswoordvoerder Joost Wessel bevestigt in de krant de komst van de Indiërs. “De eerste acht komen op 1 oktober, op 3 januari volgend jaar volgen nog eens zes.” De veertien assistenten krijgen een beloning naar Nederlandse normen. “Assistenten in India zijn opgeleid naar Engels model en spreken allemaal goed Engels. Met deze groep vullen we het tekort aan en kunnen in de toekomst meer operaties uitgevoerd worden.”

Buitenlands personeel

Het UMCG heeft volgens de krant onlangs een drie-mansdelegatie naar India gestuurd om acht vrouwen en zes mannen te werven. Voor de baan in Groningen was grote belangstelling. Dertig kandidaten zijn de revue gepasseerd. Sommigen hadden er een reis van twee dagen voor over om het sollicitatiegesprek te voeren.

Ok-personeel

De Indiërs beschikken over de juiste diploma’s en certificaten om het gespecialiseerde werk in de operatiekamers te mogen doen. Het gezelschap gaat eerst op cursus om de Nederlandse taal machtig te worden en de werking van de specifieke medische apparatuur van het UMCG onder de knie te krijgen.

Europese markt zorgpersoneel

Het ziekenhuis moet uitwijken naar het buitenland, omdat deze hoog opgeleide medewerkers op de Europese markt moeilijk zijn te krijgen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

HagaZiekenhuis zet buitenlandse OK-assistenten in

OK-medewerkers leggen convenant aan NMa voor

Ommelander Ziekenhuis sluit gyneacologie

Aantal personeelsadvertenties voor zorg stijgt explosief

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.