Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCU en Havenziekenhuis strijden tegen laaggeletterdheid

Het Havenziekenhuis in Rotterdam en het UMC Utrecht werken, afzonderlijk van elkaar, aan oplossingen voor laaggeletterdheid. Het project in Rotterdam loopt in samenwerking met de gemeente; het academisch ziekenhuis in Utrecht is een partnerschap met Stichting Lezen & Schrijven aangegaan.
UMCU en Havenziekenhuis strijden tegen laaggeletterdheid

Het UMC Utrecht start deze maand projecten voor laaggeletterde patiënten en voor laaggeletterde medewerkers. Dit voorjaar bracht het UMC Utrecht al in kaart hoeveel laaggeletterde patiënten binnenkomen op de poli voor pre-operatieve screening. Ook onderzocht de afdeling Patiëntencommunicatie hoe goed patiënten het voorlichtingsmateriaal van de poliklinieken begrijpen. Op grond van deze bevindingen zal bepaald worden welke projecten voor medewerkers en patiënten gaan starten.

Rotterdam

Het Havenziekenhuis heeft zich begin augustus aangesloten bij het programma ‘Taal op recept’. Dit is het initiatief van vier Rotterdamse wethouders waarbij zich inmiddels ruim vijftig bedrijven, instellingen, scholen en gemeentelijke diensten hebben aangesloten. Sommige van deze partijen houden zich in het project vooral bezig met bewustwording terwijl andere concreet aan de slag gaan om laaggeletterde werknemers op te sporen en op te leiden. Het Havenziekenhuis stelt zijn opleidingsruimte beschikbaar voor cursussen. Patiënten van het ziekenhuis kunnen op advies van de arts taalcursussen volgen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Taalcursus op recept in Havenziekenhuis

VGN vecht voor tolkendienst

VWS betaalt tolkendienst in de zorg niet meer

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.