Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

UMCU stuurt zwaargewonde in onderbroek naar huis

Mark van Dorresteijn
Een arts in het UMC Utrecht heeft vorige week een zwaargewonde man in zijn onderbroek naar huis gestuurd. De man, die van het dak gevallen was, bleek zijn rug op meerdere plaatsen gebroken te hebben. Dat meldt de Gooi- en Eemlander.
UMCU stuurt zwaargewonde in onderbroek naar huis

Volgens de vrouw van de zwaargewonde man zag de arts de verwondingen over het hoofd. “We moesten praten als brugman om hem op te laten nemen”, legt de vrouw uit in het dagblad. “Maar dat kon niet, het was druk, er waren wel ergere gevallen, volgens de arts. Inmiddels was zijn kleding afgeknipt en er was geen reservekleding. De verpleging heeft hem vervolgens zonder pardon in de bestuurdersstoel van mijn zwagers auto geduwd. Thuis kostte het door de pijn meer dan een uur om hem met vijf man naar boven te krijgen, we wonen namelijk op een bovenwoning.”

Huisarts

Na aanhoudende pijn werd de huisarts gebeld. “Hij liet mijn man met een hoogwerker van de brandweer uit huis halen. Per ambulance is hij opnieuw naar het UMCU gebracht. Bleek dat hij twee ruggenwervels had gebroken en ook zijn stuitbeen en het heiligbeen. Verder bleek dat zijn linkerarm op twee plaatsen was gebroken en dat ook zijn elleboog is gebroken. Daaraan is hij deze week geopereerd.”

Excuus

De Utrechtse arts die de Hilversummers ten onrechte afpoeierde, heeft inmiddels zijn excuses gemaakt. “Hij komt nu elke dag kijken hoe het met Marco gaat. Maar het blijft traumatisch”, zegt de vrouw. Het UMCU stelt dat de familie maar een klacht moet indienen en wil verder niet op de kwestie ingaan. “Dit is iets tussen de familie en het ziekenhuis”, zegt een woordvoerder. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Tja, over deze medische en bejegeningsmisser kan je veel doekjes winden, maar de kern is niet anders. Nu komt het eens in de openbaarheid maar het merendeel niet. Mijnheer van der Pol, wat is uw functie? Ik ben arts (ook niet zonder zonden maar gelukkig niet zulke)

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.