Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UNET levert glasvezelring en dark fiber-verbindingen aan Flevoziekenhuis

Mario Gibbels
UNET heeft een meerjarig contract getekend met het Flevoziekenhuis voor de levering van extra breedbandverbindingen en datacenterfaciliteiten.
UNET levert glasvezelring en dark fiber-verbindingen aan Flevoziekenhuis

Bij de recente uitbreiding van het ziekenhuis, waarbij een nieuwe Main Equipment Room (MER) binnen het gebouw is geplaatst, is besloten de tweede MER naar een elders gelegen hoogwaardige locatie over te brengen. Dit als voorzorgsmaatregel tegen calamiteiten.


Toekomstvast

Het nieuwe datacenter van UNET aan de Gooise Kant in Almere bleek daarbij de beste keus: de goede breedbandontsluiting en de betrouwbare datacenterfaciliteiten gaven het ziekenhuis de zekerheid van een toekomstvaste ICT-infrastructuur.

Vijftien kilometer
Het onlangs getekende contract houdt in dat UNET het Flevoziekenhuis voorziet van een vijftien kilometer lange 10 Gb/s glasvezelring door Almere voor de koppeling tussen de twee MER’s en de verbindingen met de ziekenhuizen in de regio (Amsterdam, Lelystad en Het Gooi). Daarnaast levert UNET het Flevoziekenhuis twee gescheiden dark fiber-verbindingen tussen de twee equipment rooms ten behoeve van de nieuwe dataopslag en tape-robot.

Sinds 2005
UNET en het Flevoziekenhuis hebben al een relatie sinds het ziekenhuis in 2005 is aangesloten op glasvezelnetwerk van de ICT-dienstverlener. UNET is van het begin af aan nauw betrokken bij de vernieuwing van de ICT-infrastructuur van het ziekenhuis, met name op het gebied van breedbandverbindingen en datacenterfaciliteiten.

ICTzorg magazine
Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg magazine

Bron: UNET

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.