Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

UNIT4 Cura klaar voor AWBZ-declaratie

Annelies Vermeulen
UNIT4 heeft zijn zorginformatiesysteem gereed heeft gemaakt voor de AWBZ-declaratie. De eerste instellingen die met UNIT4 Cura werken, hebben de nieuwe declaratiestandaard succesvol in gebruik genomen. Dat meldt diginu.nl.
UNIT4 Cura klaar voor AWBZ-declaratie

Zorginstellingen kregen met ingang van januari 2011 te maken met een nieuwe manier van het registreren van zorg en het indienen van declaraties. Dit betekent dat de zorgprestaties op cliëntniveau moeten worden geregistreerd en achteraf gedeclareerd bij het zorgkantoor via een AW319 bericht. Bovendien heeft de nieuwe declaratiestandaard invloed op de zorgsystemen die instellingen gebruiken. UNIT4 heeft alles in het werk gesteld om UNIT4 Cura gereed te maken voor deze ingrijpende verandering voor zorginstellingen.

Training

Om gebruikers snel met de nieuwe declaratiestandaard om te leren gaan, verzorgt UNIT4 trainingen. Daarbij worden de achtergrond van de ABWZ-declaratie en hoe het declaratieproces in zijn werk gaat uitvoerig besproken. Ook de inrichtingsstappen komen ter sprake, evenals een uitleg hoe AW319 berichten zijn aan te maken in de productieomgeving van UNIT4 Cura. Daarnaast is er een AW319 Factureerdag georganiseerd waarbij zorginstellingen hun aangemaakte AW319 berichten succesvol hebben verstuurd naar Vecozo, het internetportaal voor communicatie tussen zorgaanbieders en het zorgkantoor. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Amarant kiest Unit 4 Cura als ECD

Drie zorginstellingen kiezen voor UNIT4 Cura Zorgmonitor

SEIN schaft ECD van UNIT4 Cura aan

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.