Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Univé contracteert Duitse Helios-ziekenhuizen

Verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias heeft een contract getekend met de Duitse keten Helios Kliniken. Haar verzekerden kunnen zich zonder meer in een van de Helios-ziekenhuizen laten behandelen.

Univé-VGZ-IZA-Trias regelt de betaling en administratie rechtstreeks met Helios net als wanneer een verzekerde zich in een Nederlands gecontrateerd ziekenhuis laat behandelen. Volgens Deon van de Berk, coördinator buitenlandzorg van Univé-VGZ-IZA-Trias lieten veel verzekerden zich al in Duitsland behandelen. “Met dit contract maken wij het hen een stuk gemakkelijker en ook voor onze organisatie zelf betekent dit contract een administratieve winst.”

Langs de grens

De Helios-ziekenhuizen liggen verspreid door heel Duitsland en er bevinden zich meerdere dichtbij de grens met Limburg. Univé-VGZ-IZA-Trias is de eerste Nederlandse verzekeraar waarmee de internationaal georiënteerde zorgketen Helios een contract sluit. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

EU: nieuwe richtlijn versoepelt zorg over grens

Zorgverzekeraar UVIT lijdt zwaar verlies

‘Wij willen een supergespecialiseerd hart- en vaatcentrum’

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Eindelijk een Zorgverzekeraar die de handschoen oppakt en op weg gaat naar 1 Zorgkaart in heel Europa. Je moet ergens beginnen en dat is in dit geval Duitsland.Om de zorg te optimaliseren moet er meer gebeuren o.a.: preventie; behandelen;Europees onderzoek; monitoren; etc. , maar het begin is er.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.