Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UVIT contracteert Duitse ziekenhuizen

Het zorgverzekaarsverbond Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) maakt het voor cliënten voortaan makkelijker om een behandeling in een ziekenhuis in het Duitse grensgebied te ondergaan. Dat schrijft dagblad De Gelderlander.
UVIT contracteert Duitse ziekenhuizen

UVIT heeft onlangs een contract afgesloten met vier Duitse ziekenhuizen. Een woordvoerder van UVIT vertelt in de krant dat de ziekenhuizen in de Duitse steden Emmerik, Goch, Wesel en Kleef vrijwel alle specialismen aanbieden die ook in Nederlandse ziekenhuizen worden gegeven. Het voordeel voor patiënten is volgens de woordvoerder dat zij in deze steden naar het ziekenhuis kunnen zonder de vaak ingewikkelde administratieve rompslomp.

Grensoverschrijdend

Volgens buitenlandzorgcoördinator Deon van de Berk van Univé laten steeds meer Nederlanders zich op eigen initiatief in Duitsland behandelen. Omdat ze er vaak eerder aan de beurt zijn, omdat een ziekenhuis vlak over de grens dichterbij is of omdat er gespecialiseerde artsen zijn voor zeldzame aandoeningen. “Met dit contract maken wij het onze cliënten een stuk gemakkelijker; meestal geen aanvraag vooraf, geen nota’s en geen discussies meer over de hoogte van de vergoeding.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Duitsland kampt met groot tekort aan artsen

Duits thuiszorgbedrijf met Nederlandse medewerkers

Salland verzekeringen koopt zorg in Duitsland in

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.