Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vaardigheden kijkoperatie oefenen op de Wii en PS3

Mark van Dorresteijn
Chirurgen kunnen binnenkort de techniek die bij kijkoperaties gebruikt wordt, oefenen op de Nintendo Wii en PS3. Volgens ontwikkelaar Grendel Games wordt het geen simulatieprogramma, maar een serieus spel met entertainmentonderdelen. Dat meldt MedGadget.
Vaardigheden kijkoperatie oefenen op de Wii en PS3

De huidige laparoscopiesimulator werkt goed, maar biedt volgens Tim Laning geen plezier tijdens het oefenen. Daardoor trainen aankomende chirurgen niet zo vaak als zou moeten. Volgens Laning hebben chirurgen meer aan een spel dat de basisprincipes van laparascopie aanleert en daarbij ook nog vermakelijk is.

Monsters en robots

De serious game gaat over een meisje dat een scheikundeproject verprutst en wordt bijgeschoold door haar oom, een ‘mad scientist’. Het meisje laat een doos modder vallen waar kleine monstertjes uit voortkomen die zich tegoed doen aan het ijzer in de huisjes van robots. De speler bestuurt de robots en moet zo snel mogelijk de gaten, die in de vloer worden gegeten, repareren.

Ondezoek naar effecten

Eerder bleek al dat jonge artsen die vaak op de Nintendo Wii spelen, beschikken over betere laparoscopische vaardigheden. “Zij vergissen zich minder snel en werken sneller en preciezer dan collega’s die nooit spelletjes spelen”, aldus de studie. Grendel Games gaat ook onderzoeken wat de effecten zijn van hun spel.

‘Games for Health’

Het spel, dat gepresenteerd werd tijdens de ‘Games for Health’-conferentie, wordt ontwikkeld voor de Nintendo Wii en PS3 Move. Hieronder is in een filmpje te zien hoe het spel werkt. De demonstratie laat de werking van een prototype zien voor de Nintendo Wii. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Nintendo Wii toont kundigheid jonge artsen

Onderzoek naar inzet Wii in revalidatie start met toernooi

Nintendo Wii populair in verzorgingshuizen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.