Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vaccinatie ziekenhuispersoneel cruciaal in beperking gevolgen griepgolf

Jan Kloeze
De griepepidemie van afgelopen winter zorgde voor ongekende taferelen. Doordat ook veel zorgpersoneel uitviel met griep, moesten ziekenhuizen de seh tijdelijk sluiten en operaties uitstellen. Vaccinatie onder zorgmedewerkers kan de gevolgen van een volgende griepgolf indammen.
vaccinatie zorgpersoneel
Foto: scyther5 / Getty Images / iStock
Premium

Vanaf oktober begint de periode

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. “Vaccinatie onder zorgmedewerkers kan de gevolgen van een volgende griepgolf indammen” is een mening, maar houdt niet noodzakelijk in dat het ook een feit is!

   Inmiddels heb ik een brief gestuurd naar meerdere overheidsfunctionarissen over de wet en het recht. In de hedendaagse context van grond- en mensenrechten neemt de bescherming van lijf en leden een prominente plaats in. Eén daarvan is de bescherming van het leven en het biologische aspect daarvan. In artikel 11 van de Grondwet wordt o.a. begrip en functie toegelicht, ook de achtergrond, en daarin staat het volgende: ‘het recht op onaantastbaarheid van het lichaam’. Sinds 1983 ligt dit in de Grondwet verankerd. Echter, nu overweegt men in toenemende mate de klassieke als ook de sociale grondrechten te ondermijnen en daarbij Grondwet en bestuur.

   Nog even en dan kunnen allen burgers die gevaccineerd zijn aanspraak maken op het recht. Dit is zowel voor het kind als voor de volwassene ter sprake.

   In artikel 11 van de Grondwet staat in de toelichting “in de natuurtoestand is men niet zeker van zijn leven en lichamelijke integriteit.” Is er dan een onnatuurlijke toestand die mij verzekerd van mijn leven en lichamelijke integriteit? Inmiddels zijn er voor mij in de afgelopen 3 jaar kosten voor zorg gemaakt die in de tienduizenden euro’s lopen waarvoor ik alsnog geen baat bij heb gehad. Als dakloze was ik gedurende 2017 overwegend aangewezen op een natuurtoestand die ook in het stenen tijdperk veelvuldig voorkwam. Anderen die onder wat men noemt in een situatie verkeren welke meer zekerheid zouden moeten garanderen, zijn gestorven of ondervinden nadelige gevolgen.

   “Meer algemeen wordt de bescherming van de lichamelijke integriteit in een liberale rechtsorde tot de kerntaken van de overheid gerekend, … .”

   In mijn brief aan de overheidsfunctionarissen heb ik ook de volgende vragen gesteld: “Wordt het leven en ook de biologische aspecten daarvan wel beschermd, of wordt een Amerikaans multinationaal biotechnologisch bedrijf als Monsanto beschermd? Wordt het leven beschermd, of het Materialisme evenals het Kapitalisme?”

   Waarom zou ik mij – bewust – mijn lichaam aan vergift blootstellen?

   Groet, Lambert Speelman

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.