Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbond hekelt ontslag 37 man GGZ WNB

CNV Publieke Zaak hekelt het collectief ontslag dat GGZ WNB vorige week aankondigde voor 37 personeelsleden. Volgens de bond wordt niet alles uit de kast gehaald om de werknemers te behoeden voor gedwongen ontslagen.
Vakbond hekelt ontslag 37 man GGZ WNB

Vakbondbestuurder Wim Geurts van CNV Publieke Zaak noemt het gedwongen ontslag ‘tegen de afspraak’. “In het sociaal plan hebben we met het bestuur afgesproken dat zij alles zouden doen om medewerkers naar ander werk te begeleiden. Nu bekend is dat voor een deel van de 151 mensen nieuw werk is gevonden, laat het bestuur de andere helft van de medewerkers in de steek.”

Ontslag

Woordvoerder Vivianne Viguurs van GGZ WNB bestrijdt dat het bestuur niets meer doet om de resterende 37 werknemers naar werk te begeleiden. “We hebben wel ontslag ingediend maar zo’n aanvraag bij de UWV kan maanden in beslag nemen. In de tussentijd gebruiken wel alle middelen om voor deze mensen een andere baan te vinden.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Definitief ontslag voor 37 medewerkers GGZ WNB

ABN Amro stelt toekomst GGZ WNB veilig

GGZ WNB en vakbonden bereiken akkoord

GGZ WNB vertrouwt op redding door ABN Amro

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.