Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van der Veen en Poos versterken bestuur CWZ

Mark van Dorresteijn
Gosse van der Veen en Ton Poos zijn per 1 februari 2014 aangesteld als leden van de raad van bestuur van het Canisius-Wilhemina Ziekenhuis. Zij vormen samen met voorzitter Bart Bemelmans de nieuwe raad van bestuur.
Gosse van der Veen
Gosse van der Veen

Bij de selectie is in belangrijke mate gekeken naar de complementariteit van de leden van de nieuwe raad van bestuur, zowel op het persoonlijke als professionele vlak. De raad van toezicht is ervan overtuigd dat met de huidige samenstelling van de raad van bestuur deze complementariteit in hoge mate aanwezig is.

Gosse van der Veen

Van der Veen heeft ruime ervaring in diverse (semi-) publieke organisaties. Sinds 2004 vervult hij de functie van Directeur Generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarvoor was hij algemeen directeur-griffier van de staten van Friesland en inspecteur Volkshuisvesting bij het ministerie van VROM voor Friesland, Groningen en Drenthe. Voor Van der Veen is gekozen vanwege zijn bestuurlijke capaciteiten en zijn brede ervaring op het gebied van innovatieve en efficiënte bedrijfsvoering. Van der Veen zal onder andere verantwoordelijk zijn voor de kernportefeuille Bedrijfsvoering.

Ton Poos

Poos is al sinds 2012 werkzaam in het CWZ als manager bedrijfsvoering. Voorheen was hij, onder andere, zorggroepmanager in het Atrium Medisch Centrum in Heerlen, projectleider epd in Weert en algemeen directeur van Roto Smeets Weert BV. De komende jaren zal de introductie van een epd een belangrijk focusgebied zijn voor het CWZ. Poos gedegen kennis van de organisatie en zijn ervaring op het gebied van reorganisaties en procesverbeteringen, waarbij ict steeds de rode draad was, maken hem daarom een uitstekende kandidaat voor onder andere de kernportefeuille ict.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.