Van Rijn: leegstand zorgvastgoed is geen probleem

De leegstand in zorgvastgoed zorgt niet voor dermate grote problemen dat zorginstellingen risico lopen failliet te gaan. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn van VWS in antwoord op Kamervragen van de Kamerleden Mona Keijzer (CDA) en Carla Dik-Faber (CU).
RijnMartinvan300vws.jpg

Zorginstellingen in de care kampen met leegstand. Dit komt onder meer door het kabinetsbeleid om ouderen langer thuis te laten wonen. De lichte verzorging verdwijnt daardoor in rap tempo uit de intramurale zorg. De overcapaciteit is zodanig dat zorginstellingen hierdoor in grote financiële problemen komen, faillissementen zouden zelfs mogelijk zijn. Dat beeld kwam naar voren in een peiling van adviesbureau Roland Berger onder 68 zorgbestuurders in najaar 2016 .

Effecten langer thuis wonen
Maar volgens Van Rijn zal het zo’n vaart niet lopen. De staatssecretaris verwijst in zijn antwoord op Kamervragen naar de monitor Effecten langer thuis wonen van de

2
217

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.