Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Van Rijn: leegstand zorgvastgoed is geen probleem

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De leegstand in zorgvastgoed zorgt niet voor dermate grote problemen dat zorginstellingen risico lopen failliet te gaan. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn van VWS in antwoord op Kamervragen van de Kamerleden Mona Keijzer (CDA) en Carla Dik-Faber (CU).
RijnMartinvan300vws.jpg
Premium

Zorginstellingen in de care kampen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. In de inleiding van het artikel staat een hardnekkige misvatting. Het beleid is er inderdaad op gericht om steeds meer mensen met een lagere ZZP indicatie aan te wijzen op ambulante zorg (thuiszorg), maar waarom zou die zorg niet zowel in de wijk als vanuit de huidige setting, de huidige zorgcentrum/beschermd geboden kunnen worden? De staatssecretaris maakt hier ook een lichte toespeling op.
   Natuurlijk stuiten zorgcentra op herallocatie problemen van het zorgvastgoed, door de huur en service particulier te berekenen en is er sprake van twee verdienmodellen die nog niet verenigd zijn, omdat het ene model uitgaat van het collectief en de ander van de individuele klant. Maar dit is op te lossen wanneer organisaties bereid zijn zich te verdiepen in een andere modus. En van daaruit ontstaan nieuwe onderscheidende concepten waarmee de zorg organisatie met nieuw elan 'de boer op kan' richting stakeholders, beleggers en de woningbouwvereniging. Er moet met lef worden gezocht naar win-win-win concepten (klant kan blijven wonen, organisatie behoudt volume en maatschappij behoudt beschermd wonen in tact) in plaats van met elkaar te blijven treuren om verlies-verlies-verlies.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.