Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Rijn: ‘Maak betere prijsafspraken dure medicijnen’

Redactie Zorgvisie
Staatssecretaris Martin van Rijn roept overheden, de farmaceutische industrie en patiëntenvertegenwoordigers op om nieuwe afspraken te maken over de prijzen van geneesmiddelen.
Van rijn.2.vws.jpg
Foto: VWS

Hij deed zijn oproep vandaag tijdens het ‘Fair Pricing Forum’ in Amsterdam.

Dure medicijnen

Het huidige systeem, met onbetaalbare medicijnen enerzijds en tekorten van goedkopere geneesmiddelen anderzijds, is volgens van Rijn niet houdbaar. ‘Gezondheidszorg overal ter wereld wordt effectiever, toegankelijker en beter betaalbaar als we komen tot nieuwe en betere samenwerking op dit terrein. Zodat nieuwe medicijnen sneller beschikbaar komen, fabrikanten een goede prijs voor hun innovatieve nieuwe producten blijven ontvangen en we kunnen blijven rekenen op bestaande medicijnen’.

Fair pricing

Volgens Van Rijn plukken patiënten daar als eerste de vruchten van, maar ook dokters, overheden en farmaceutische bedrijven hebben daar baat bij. Het ‘Fair Pricing Forum’ in Amsterdam is een bijeenkomst van tweehonderd deskundigen uit de hele wereld.

Dossier Dure medicijnen
Er komen steeds meer, steeds duurdere, medicijnen op de markt. Om de zorg betaalbaar te houden, kopen zorgaanbieders en zorgverzekeraars samen in. Het preferentiebeleid en het omzetten van patiënten op biologicals naar biosimilars helpt ook de zorgkosten in de hand te houden.
Lees meer >>

1 REACTIE

  1. tja..omdat er veel te weinig ruimte is om inhoudelijk te reageren doe ik dat maar via facebook
    Er is echt veel meer te zeggen over verpleeghuiszorg dan hier wordt gebracht- ook minder persoonsafhankelijk