Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Van Rijn schrapt 10-uursgrens pgb

Zo’n 45.000 mensen die per week minder dan 10 uur begeleiding hebben, behouden in 2014 hun persoonsgebonden budget (pgb), waarmee ze zelf hun zorg kunnen regelen. Het kabinet heeft dat vrijdag besloten.
Van Rijn schrapt 10-uursgrens pgb

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) schrapt de 10 uursgrens in het pgb. Hij komt zo tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer, die hoopte dat de bewindsman een alternatief kon vinden voor deze maatregel. Die was afgesproken in het begrotingsakkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie in 2012 sloten. (ANP)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Mooi dat dit voor bestaande budgethouders van de baan is! Nog mooier zou zijn als dit ook oor nieuwe budgethouders een recht wordt. Naar mijn mening is dit een rechtsongelijkheid die in Nederkland niet zou mogen bestaan. Iemand die nu zorg nodig heeft moet toch hetzelfde kunnen kiezen als iemand die al jaren zorgvraagt? Kom op Martin van Rijn, je bent goed bezig maar…. ‘gelijke monniken’, gelijke kappen….

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.