Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veiligheidsmaatregelen ziekenhuizen tijdens NSS-top

Sarah Berends
Ziekenhuizen in en rondom Den Haag rekenen op verkeershinder van zondagmiddag 23 maart tot en met woensdagochtend 26 maart, tijdens de Nucleair Security Summit (NSS-top). Zij adviseren patiënten en medewerkers om met het openbaar vervoer te reizen of met de fiets te komen.
Veiligheidsmaatregelen ziekenhuizen tijdens NSS-top

Het Bronovo Ziekenhuis richt zich speciaal op zwangere vrouwen en hun partner. Zij kunnen de afdeling gynaecologie bellen als ze vragen hebben over indicaties dat de bevalling aanstaande is. Ook adviseert het ziekenhuis hen om eerder naar het ziekenhuis af te reizen als ze moeten bevallen.

Gevolgen

De ziekenhuizen voelen de gevolgen van  de verkeersmaatregelen. Om die reden geven het Spaarne Ziekenhuis en het Bronovo Ziekenhuis extra voorlichting aan patiënten.

Slechte bereikbaarheid

Willem Schreuder, bestuursvoorzitter van het Spaarne Ziekenhuis, verwacht dat het Spaarne Ziekenhuis met de auto zeer slecht en op sommige tijdstippen helemaal niet bereikbaar zal zijn. ‘We nemen dit uitermate serieus. Daarom nemen we op allerlei vlakken maatregelen. Uiteraard staat de patiëntenzorg voorop. Maar je kunt ook denken aan het op peil houden van voorraden omdat onze leveranciers het ziekenhuis niet kunnen bereiken. We adviseren iedereen om met het openbaar vervoer te komen. Als dat niet mogelijk is stellen we in het ziekenhuis een aantal logeerbedden beschikbaar voor patiënten en medewerkers’, aldus Schreuder.

Spaarne Ziekenhuis

Voor spoedeisende zorg blijven de ziekenhuizen open, aangezien de hulpdiensten de vluchtstroken en busbanen mogen gebruiken. Afspraken op de poliklinieken zijn zoveel mogelijk effectief ingepland, zodat patiënten die te laat komen, toch de specialist kunnen spreken. Patiënten van het Spaarne Ziekenhuis die een afspraak hebben op 24 of 25 maart, zijn per brief op de NSS-top geattendeerd en krijgen de mogelijkheid om de afspraak nog te verzetten. Verder zijn er op 24 en 25 maart weinig operaties met een dagopname, maar vooral grotere ingrepen met een opname op de verpleegafdeling.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.