Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verblijf in tbs-kliniek neemt weer toe

Redactie Zorgvisie
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeert dat er nog steeds te weinig uitstroom van patiënten uit tbs-klinieken is gerealiseerd. Verder ziet de inspectie een toename van de gemiddelde verblijfsduur in de klinieken. Dit blijkt uit het rapport: 'Van veilig bewaken naar veilig behandelen'.

Klinieken weten wel steeds beter het evenwicht te vinden tussen beveiliging en behandeling. De nadruk ligt meer dan voorheen op behandelingen die de relatie tussen een stoornis en een delict als leidraad nemen. Toch is de verblijfsduur van patiënten in tbs-klinieken toegenomen, vooral door de gebrekkige uitstroom van patiënten.

Restrictief verlofbeleid

Het probleem is volgens het inspectierapport gedeeltelijk te verklaren doordat er te weinig variatie in het aanbod aan longstay-voorzieningen is voor mensen die zich niet zelfstandig kunnen handhaven in de maatschappij. Door het restrictieve verlofbeleid van de overheid wordt dit probleem alleen maar groter, volgens de IGZ. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees meer:

Het rapport van de IGZ

Lees ook:

Psychische zorg bij huisarts ontlast ggz

GGZ Nederland sleept Klink voor de rechter

IGZ schrikt aankomende artsen af

‘Overheid moet meer geld uitgeven aan zorg’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.