Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verdachten toeslagenfraude voor de rechter

Drie mannen die het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt van systematische toeslagenfraude met onder andere het persoonsgebonden budget (pgb), verschijnen vandaag voor de rechtbank in Rotterdam. De FIOD arresteerde het drietal (33, 36 en 40 jaar oud) in april en mei. De mannen, twee Bulgaren en een Rotterdammer, zouden volgens de berekening van het OM de schatkist voor circa 2,2 miljoen hebben benadeeld.
Verdachten toeslagenfraude voor de rechter

De grootschalige fraude met zorg- en huurtoeslagen leidde eerder dit jaar tot grote ophef en bracht staatssecretaris Frans Weekers van Financiën in aanzienlijke problemen. De Belastingdienst heeft sinds maart bijna 20.000 toeslagen aan burgers stopgezet. De dienst beoordeelt ontvangers van een toeslag op basis van een risicoprofiel. Mensen met een verhoogd risico krijgen geen toeslag meer.

Fictieve adressen
Volgens het OM hebben de drie verdachten Bulgaren ingeschreven op fictieve adressen in Nederland. Nadat de Bulgaren naar hun eigen land waren teruggekeerd, vroegen de verdachten op hun naam zorg- en huurtoeslagen aan en lieten het geld storten op rekeningen waarover zij konden beschikken. Justitie verdenkt het trio ook van witwassen. De zaak wordt donderdag nog niet inhoudelijk behandeld.­­ (ANP)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.