Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vérian ontslaat 217 medewerkers

Om de zorgverlening te kunnen continueren en daarmee de bedrijfsvoering te kunnen voortzetten, is Vérian Care & Clean B.V genoodzaakt ingrijpende maatregelen te nemen. Een eerste maatregel is de ontslagaanvraag voor 217 uitvoerende medewerkers in de huishoudelijke verzorging (HV).
ANP Lex van Lieshout

Naast de grote ontslagronde zullen ook alle overgebleven uitvoerende medewerkers in de Huishoudelijke Verzorging in dezelfde functie worden geplaatst. Op dit moment zijn de medewerkers werkzaam in verschillende functies met verschillende salariëring. ‘Terwijl in de praktijk de werkzaamheden die verricht worden vallen binnen de functie van: Basishulp Huishoudelijke Verzorging’, schrijft Vérian.

Bezwaar

606 medewerkers hebben eind november een functieaanbod van Vérian Care & Clean B.V. ontvangen. Van hen hebben 306 mensen bezwaar gemaakt tegen het aanbod. Met de bezwaarmakende medewerkers vinden de komende twee weken individuele gesprekken plaats om te komen tot een oplossing.

Op vooruit gaan

Vérian schrijft in een persverklaring: ‘Medewerkers die werkzaam zijn bij cliënten met hogere indicatie, ontvangen voor de gewerkte uren een toeslag per uur. Voor 1046 medewerkers (Basishulp Huishoudelijke Verzorging) betekent dit dat zij er financieel op vooruit gaan. Door alle uitvoerende medewerkers van Vérian Care & Clean B.V. te plaatsen in dezelfde functie wordt tevens gerealiseerd dat zij allemaal gelijk beloond worden voor de werkzaamheden die zij verrichten. Er is geen sprake meer van rechtsongelijkheid tussen groepen.’

2 REACTIES

  1. Opnieuw een ernstig geval dat er ontslagen vallen! Deze regering maakt prijzen en banen kapot. De Topverdieners blijven tot 2016 buiten schot!
    In Nederland is de moraal krimpend. We hollen achter MARKT en EUROPA aan! en maken de samenleving van Nederland kapot. Minder werk; Minder sociaal; en Meer armoede!

  2. Lees alle reacties
  3. Het onderdeel van de zorgmarkt waarin Vérian opereert, krimpt. Om het marktaandeel te vergroten, is Vérian op de overname tour gegaan. Daarbij besefte het bestuur van Vérian onvoldoende dat daarmee ook de problemen van de overgenomen organisaties en/of organisatie-onderdelen werden geïmporteerd, zijnde de loonkosten. Dit laatste keert zich nu tegen Vérian. Verian probeert door het vragen van een loonoffer aan het personeel, de zaak te keren, maar dat lukt nooit in een krimpende markt. Het enige is afscheid nemen van het overtollige personeel en het is aan de vakbonden om dat goed te regelen. Daarbij speelt echter wel een tijdsprobleem met als oorzaak het snel dalende eigen vermogen van Vérian. Een faillissement ligt in het verschiet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.