Verkorting opleiding medisch specialist geeft roosterproblemen ziekenhuis

Ziekenhuizen hebben last van de verkorting van de opleidingsduur van specialisten in opleiding. Aiossen kunnen niet zo veel meer worden ingezet tijdens de diensten. Volgens de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) is dit probleem op te lossen door taakherschikking en door aniossen aan te blijven stellen.

 

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De Jonge Orde stelde recent dat ziekenhuizen minder aniossen in dienst nemen waardoor de kwaliteit van de medische vervolgopleiding onder druk staat. Doordat er minder aniossen zijn, moeten aiossen in veel ziekenhuizen het meer eenvoudige werk doen dat eigenlijk een anios zou moeten doen.

Werk wordt niet minder

Sinds drie jaar, bij de start van de verkorting van de opleidingsduur, blijven aiossen korter in een opleidingsziekenhuis. De vervolgopleiding wordt nu meer op maat vormgegeven. Als een aios eenmaal over bepaalde competenties beschikt, is het niet nodig dat zij dat nog langer trainen. Daardoor kan de dure medische vervolgopleiding sneller doorlopen

0
529

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.