Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verlies Zeeuwse ziekenhuizen lager dan verwacht

De Zeeuwse ziekenhuizen sluiten 2007 af met een minder negatief resultaat dan verwacht. De Oosterschelde Ziekenhuizen en Ziekenhuis Walcheren hadden een gezamenlijk verlies van 3,3 miljoen euro.
Verlies Zeeuwse ziekenhuizen lager dan verwacht

“Eind mei hield het ziekenhuis nog rekening met verlies van zeven miljoen euro”, zegt woordvoerder Jaap Nelemans. De raad van bestuur kondigde toen direct ingrijpende maatregelen af. Zo werden geen nieuwe uitgaven aan personeel en spullen gedaan en werden de vacatures onder de loep genomen.

Samenvoeging bedrijfsonderdelen

Daarnaast kon overleg met zorgverzekeraars het verlies beperken. “In overleg met zorgverzekeraars hebben we een structurele fout van twee miljoen euro kunnen onderbrengen in de jaarrekeningen van eerdere jaren”, zegt Nelemans. “We dachten eerder dat dit bedrag wellicht ook op de rekening van 2007 zou komen.” De Zeeuwse ziekenhuizen verwachten 2008 zonder verlies te kunnen afsluiten. In de jaren 2009 en verder denken de ziekenhuizen te gaan profiteren van de financiële winst van samenvoeging van bedrijfsonderdelen.

Jaarrekening op nul

De Oosterscheldeziekenhuizen boeken over 2007 een negatief resultaat van 2,5 miljoen. Ziekenhuis Walcheren komt voor dat jaar op een verlies van 0,8 miljoen. ServiZZ, de stichting waarin een aantal ondersteunende diensten is samengevoegd, heeft een jaarrekening die precies op nul uitkomt. De kosten van de diensten van ServiZZ worden verdeeld tussen de beide ziekenhuizen. Aan eigen vermogen staan de Oosterscheldeziekenhuizen 4,5 miljoen in de min, terwijl Ziekenhuis Walcheren 4,9 miljoen positief staat. Uiterlijk eind november komt de NMa met een uitslag over de voorgenomen fusie. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Zeeuwse ziekenhuizen mogen nog niet fuseren van NMa

Klink haalt uit naar Zeeuwse ziekenhuizen

Zeeuwse ziekenhuizen trekken broekriem aan

Geldtekort dreigt bij Zeeuwse ziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.