Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verloskundigen Amsterdam protesteren

Redacteur Zorgvisie
Verloskundigen in Amsterdam leggen vanavond het werk neer om te protesteren tegen de plannen van het ministerie voor een integraal tarief.
Baby - Fotolia - 400.jpg
Fotolia.

De verloskundigen houden tot 03.00 uur vannacht een optocht met fakkels en een stiptheidsactie. Tot die tijd kunnen vrouwen niet thuis bevallen, maar moeten ze naar het Bevalcentrum West, het VUmc of het AMC.

Integraal tarief
De verloskundigen protesteren hiermee tegen het integraal tarief dat minister Schippers wil doorvoeren. Eerder stuurden de KNOV – de vereniging voor verloskundigen – en de Centra voor Zwangerschap en geboorte al brandbrieven naar de minister waarin zij vroegen de gesprekken over deze vorm van bekostiging stop te zetten. Ze zijn bang dat de kosten voor geboortezorg gaan toenemen, terwijl de kwaliteit dat niet zal doen.

Protesteren tegen gevolgen
De Amsterdamse verloskundigen protesteren vanavond om te laten zien wat de gevolgen van een integrale bekostiging volgens hen kunnen zijn. Ze vrezen dat verloskundigenpraktijken zullen moeten sluiten, waardoor Nederlandse vrouwen alleen nog in ziekenhuizen zouden kunnen bevallen. Donderdag vindt er in de Tweede Kamer een debat plaats over de plannen rondom geboortezorg.

Dossier Geboortezorg
Specialisten en bestuurders moeten vanaf 2015 samen onderhandelen over de prijs die zij vragen per aandoening. Hoe dat verloopt, leest u in dit dossier. Lees meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.