Vernieuwing ouderenzorg vraagt tijd en aandacht’

Innovatie in de ouderenzorg is niet primair georganiseerd vanuit het werkproces, en medewerkers missen een visie. Dit terwijl er wel grote behoefte is aan ondersteuning en advies op dit gebied.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ouderenzorg
Foto: Adobe Stock

Dat zijn enkele conclusies uit het onderzoek Innovaties in verpleeghuizen van het Innovatienetwerk Ouderenzorg Utrecht. Het onderzoek vond plaats bij 28 instellingen in de regio.

Over het algemeen maken de instellingen royaal gebruik van nieuwe technische mogelijkheden. Alle instellingen beschikken over een elektronisch cliëntendossier (ECD) en de meeste ook over sensoren voor de zogeheten ‘dwaalpreventie’. Daarnaast schrijdt de robotisering van de zorg in de instellingen voor ouderenzorg voort.

Niet vanuit primaire proces

Toch zijn de meeste deelnemers aan het onderzoek van mening dat de innovatie niet vanuit het primaire proces is georganiseerd. Zaken als publiciteit over bepaalde nieuwe technische oplossingen

0
740

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.