Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veronique Esman nieuwe directeur GGZ Nederland

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het bestuur van GGZ Nederland heeft Veronique Esman benoemd tot nieuwe directeur van het verenigingsbureau. Ze gaat op 9 januari 2017 aan de slag als opvolger van Paul van Rooij.
esman.jpg
Veronique Esman

Esman (45) werkt sinds 1997 bij de rijksoverheid. Sinds 2007 is ze in verschillende directiefuncties werkzaam bij het ministerie van VWS, en de afgelopen vijf jaar als directeur curatieve zorg en plaatsvervangend directeur-generaal. In deze functie heeft ze de ggz goed leren kennen en vanuit VWS heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij de veranderingen en vernieuwing in de ggz.

Reactie Esman en Jacobine Geel
Veronique Esman: ‘Er ligt een belangrijke opgave om de agenda van de ggz die in de afgelopen periode is ontwikkeld, verder vorm te geven. Ik doel dan onder andere op de agenda voor gepast gebruik en transparantie, maar zeker ook de positionering van de ggz in het sociale domein. De ggz doet er echt toe. Ik ben enorm gemotiveerd om hieraan een bijdrage te leveren.’ Voorzitter Jacobine Geel: ‘Wij verheugen ons met de komst van Veronique Esman op een nieuwe en dynamische fase in de geschiedenis van het bureau en de vereniging.’ Esman gaat op 9 januari aan de slag als nieuwe directeur van GGZ Nederland.

Personalia
Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.