Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleeghuis Altenova ligt al jaren onder vuur

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Familieleden van bewoners klagen al jaren over verpleeghuis Altenova dat onder verscherpt toezicht staat van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Verpleeghuis Altenova ligt al jaren onder vuur

Dat zeggen twee vrouwen wier moeder wordt verzorgd in de Gelderlander. Een van hen dient al sinds 2007 klachten in bij de leiding van het verpleeghuis in Arnhem, dat sinds vorige week onder verscherpt toezicht staat van de IGZ. Gerry Riede, de klaagster, stelt dat haar 89-jarige moeder urenlang in haar eigen ontlasting lag. De verzorgenden en verpleegkundigen kwamen pas na drie uur opdraven. “Dat is toch om te janken, als je dat als 89-jarige vrouw overkomt? Je schaamt je rot”. Ze speelde haar klachten ook door aan de IGZ, de zorgverzekeraar en de ondernemers- en cliëntenraad.

Halfnaakt

Ook Stan de Wilde is niet te spreken over de kwaliteit van de zorg. Haar 87-jarige moeder zit ook in Altenova. “Ik heb mijn moeder een keer halfnaakt op de stoel aangetroffen. En een keer hadden de medewerkers haar gewoon vuile kleren aangetrokken. Het interesseerde die mensen gewoon niet hoe mijn moeder erbij zat.”

Verscherpt toezicht inspectie

De twee vrouwen waren niet verbaasd toen zij hoorden dat de inspectie Altenova voor vier maanden onder verscherpt toezicht heeft geplaatst. “Eindelijk! Dat was mijn eerste reactie. Dit had al jaren eerder moeten gebeuren”, zegt Riede fel. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Verscherpt toezicht bij drie verpleeghuizen

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

1 REACTIE

 1. En wat te denken van De Stelle, te Oostburg?
  20 minuten zorgtijd per patiënt per dag! Is al enige jaren zo. Resultaat: zeer hoog ziekteverzuim, zeer veel niveau 2 verzorgers, zeer veel wisselingen en ook zeer veel doorligwonden, ondervoeding, verwaarlozing e.d.
  En de IGZ komt nu eindelijk een keertje en gaat het nog eens 4 maanden aanzien.
  Dat gaat niet werken.
  De levensverwachting van 65 plussers loopt in Nederland dan ook achteruit. Is een keihard cijfer van de OESO.
  En Nederland is het op een na rijkste land in Europa. Heeft een overschot op de betalingsbalans van 65 miljard euro in 2010. Relatief het grootste ter wereld.
  Voor een renteniersland is de hele gang van zaken in de zorg, en met name de ouderenzorg, een schande.
  Het Centraal Plan Bureau heeft in een eigen presentatie aangetoond dat al deze maatregelen en ingrepen en bezuiningen niet nodig zijn. 14% zorguitgaven in 2040 bij ongewijzigd beleid is makkelijk te doen: het zijn de politici die het niet willen.
  Het CDA levensfilosofie is leidend: “leven is lijden en als je dat nog niet wist zullen wij het je laten voelen”.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.