Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleeghuispersoneel kritisch over zorg

Redactie Zorgvisie
Meer dan tachtig procent van de personeelsleden van verpleeg- en verzorgingshuizen vindt dat zij de bewoners geen goede zorg kan bieden. Dit blijkt uit een onderzoek van het NCRV-programma Rondom 10 onder leden van de bonden van verpleegkundigen NU'91 en Unie Zorg en Welzijn.

Ondanks het feit dat ruim veertig procent van de personeelsleden in verpleeg- en verzorgingshuizen positief is over hun sector, denkt een een evengroot percentage er weleens over een andere baan te zoeken uit onvrede over hun werk. Bijna twee derde van de medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen vindt dat ze te veel tijd kwijt zijn aan administratief werk. Bijna de helft van het personeel in de thuiszorg vindt dat hun eigen werk tekortschiet. De belangrijkste oorzaken zijn volgens hen het tekort aan personeel en geldgebrek.

Voldoening

Bijna twee derde van de personeelsleden van verpleeghuizen zou voor een andere instelling kiezen, als zij in een verpleeghuis moeten worden opgenomen. Ondanks hun kritiek putten driekwart van al het personeel in de thuiszorg en bijna zestig procent van de werkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen veel voldoening uit hun werk. (ANP)

Lees ook:

Slechte zorg verpleeghuizen door personeelstekort

Cliënt verzorgingshuis tevreden over inspraak

NVZ: ‘Personeelstekort valt wel mee’