Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleeghuizen doorbetaald bij ziekenhuisopname cliënt

Annelies Vermeulen
Verpleeghuizen worden per 1 januari 2012 bij ziekenhuisopname van een cliënt doorbetaald. Dat schrijft minister Schippers van Volksgezondheid in de laatste voortgangsrapportage zorgzwaartebekostiging van 2011.
Verpleeghuizen doorbetaald bij ziekenhuisopname cliënt

Met het extra geld heeft de instelling budget om de kamer van de cliënt vrij te houden zodat die na ziekenhuisopname in de eigen kamer kan terugkeren. Met de invoering van de zorgzwaartepakketten (zzp’s) was dit namelijk niet meer het geval. Vanaf 2012 is er geen maximum aan het aantal dagen dat gedeclareerd mag worden in verband met een ziekenhuisopname door een instelling.

Zzp’s

In overleg met de NZa, CVZ, CIZ en ZN zal het ministerie van VWS nog een aantal dingen veranderen aan de zorgzwaartepakketten. Voor autistische cliënten in woonwerkvoorzieningen heeft Schippers bijvoorbeeld 4 miljoen euro gereserveerd in de contracteerruimte. Uit onderzoek bleek namelijk dat niet altijd de best passende zzp’s worden geïndiceerd voor autistische cliënten. Het CIZ herindiceerde in het najaar van 2011 de cliënten die niet het juiste zorgzwaartepakket hebben. Daarvoor is nu dus extra geld beschikbaar. Ook voor dagbesteding voor lichamelijk gehandicapten voegt de minister 12 miljoen toe aan de contracteerruimte. Verder komt er één toeslag voor niet-permanente ademhalingsondersteuning. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

‘Verpleeghuisbewoners kunnen vaker naar wc’

‘VWS schrapt NHC voor lichtste zzp’s’

NZa krijgt zzp’s onder haar hoede

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. En wie draait er voor de salariskosten op van mijn zorgverleenster die ik, als AWBZ-zzp budgethouder, door moest betalen toen ik een maand in het ziekenhuis verbleef.?? Het zorgkantoor zei gewoon dat ik geen zorg thuis had gehad en kortte die maand mijn budget…..Leuk hoor als je met je zorgverleenster een wettelijk arbeidscontract hebt afgsloten en zij mag “rekenen” op ontvanst van haar salaris.!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.