Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleeghuizen en huisartsen vrezen drama’s door overheveling Wlz-zorg

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De overheveling van Wlz-zorg voor speciale patiëntengroepen naar de Zorgverzekeringswet heeft niet alleen ingrijpende gevolgen voor alle huisartsen. Ook de verpleeghuizen krijgen er last van.
Karin Han Zv
Premium

Karin Leferink, bestuursvoorzitter van vvt-organisatie

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. ouderengeneeskunde als specialisatie in het huisartsenteam opnemen ( nu in vele praktijken al verdeling van verschillende expertises)/ So naast huisarts in het huisartsenteam opnemen voor complexe ouderen-doelgroep in de 1e lijn.
   Zowel binnen de huisartsen praktijk als binnen het verpleeghuis taakherschikking: POH/PA en of vs en basisartsen.
   Niet de huisarts zien in kader intramurale taakherschikking. Extramuraal: expertise van so of als specialisatie van de huisarts( deze kan dan zowel intra als extramuraal werken) of so toevoegen aan het huisartsteam.
   Ik verwijs hier ook naar het gedachtengoed van J Glusseko, hoogleraar huisartsgeneeskund LUMC.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.