Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Verpleegkundig specialisten hebben een grote meerwaarde’

Redacteur Zorgvisie
Na een experiment van vijf jaar wordt vanaf september 2018 de zelfstandige bevoegdheid van de verpleegkundig specialist in de Wet BIG vastgelegd. ‘In de beginfase van het experiment hadden artsen vooral last van koudwatervrees’, vertelt Irma de Hoop, verpleegkundig specialist en voorzitter van de V&VN afdeling Verpleegkundig Specialisten. ‘Dit lijkt bij heel veel artsen nu te zijn verdwenen.’
Irmaaaaaa
Irma de Hoop.

Sinds 2012 mogen verpleegkundig specialisten een

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Een heel mooie ontwikkeling. Verpleegkundig Specialist verlicht de drukte en het aantal taken van de arts. Naast deze ontwikkeling zie je ook gaandeweg dat een aantal taken van specialisten de komende jaren meer en meer door Artifical Intelligence zullen worden overgenomen. Ook deze ontwikkeling zal de zorg doelmatiger maken. Immers beide ontwikkelingen zijn goede investeringen om de kosten te drukken.
   Maar wat doe je met de overgebleven taken van de specialist? Zou volgens deze redenering de beloning niet navenant aan taakafstoting lager dienen te worden? Daarbij vindt nog een andere ontwikkeling plaats nl. het beroep van specialist wordt steeds meer een vrouwen beroep in deeltijd. De geschiedenis leert dat dergelijke ontwikkelingen leiden tot een zogenoemde secundaire arbeidsmarkt waarop de beloning lager is dan op een arbeidsmarkt met aanzien.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.