Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige positief over nieuwe beroepstitels

70 procent van de achterban van beroepsvereniging voor verpleegkundigen V&VN staat achter de nieuwe beroepstitels: ‘verpleegkundige’ voor mbo-opgeleide verpleegkundige en ‘regieverpleegkundige’ voor hbo-opgeleide verpleegkundige. Dat blijkt uit een peiling onder ruim duizend leden van beroepsvereniging V&VN.
zorgverlenersFotolia400.jpg

Uit de peiling blijkt ook dat 76 procent van de verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten positief is over de nieuwe beroepsprofielen. Volgens vakblad Nursing bleek uit de inventarisatie van V&VN wederom dat veel verpleegkundigen zich zorgen maken over de overgangsregeling voor inservice- en mbo-opgeleide verpleegkundigen die zich verder gespecialiseerd hebben. Zij zijn ook het minst positief over de beroepsprofielen en maken zich zorgen over hun positie (mbo of hbo?). Dit zijn ook de groepen die zich volgens V&VN tot nu toe via andere kanalen het meest laten horen.

Overgangsregeling
‘Het is van groot belang dat de momenteel door VWS te bepalen overgangsregeling, hier duidelijkheid over biedt’, aldus V&VN. De beroepsvereniging voerde de peiling uit omdat een internetconsultatie vanuit VWS over de wet BIG steeds op zich laat wachten. De resultaten van de peiling worden nu meegenomen in een advies aan VWS.

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.