Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben niets tegen nieuwe technologieën

Mario Gibbels
Verpleegkundigen & verzorgenden hebben niets tegen nieuwe technologieën, als de kwaliteit van de zorg er maar beter van wordt en de werkdruk erdoor vermindert. Dat blijkt uit een peiling onder 685 verpleegkundigen en verzorgenden van het Panel Verpleging & Verzorging van onderzoeksinstituut Nivel.

Arbeids- en kostenbesparing vinden verpleegkundigen en verzorgenden minder belangrijk, zo blijkt uit de peiling. Ze willen pas nieuwe technologieën gebruiken, als ze ervan overtuigd zijn dat het gunstig is voor de kwaliteit van de zorg en hun eigen werkdruk.

Ruim driekwart van de ondervraagde verpleegkundigen en verzorgenden vindt dat de instelling waar ze werken openstaat voor nieuwe technologieën. Maar het merendeel wordt daar te weinig bij betrokken.

Als voorbeelden van geslaagde technologische vernieuwingen worden onder meer elektronische dossiers, bewegingsmelders en videocommunicatie genoemd. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.