Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleging, Verzorging en Thuiszorg krijgt 6,7

Deze week is de rapportage van de MedewerkerMonitor in de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) uitgebracht. De branche krijgt een totaalscore van 6,7.

De MedewerkerMonitor maakt deel uit van de Continue benchmark. Het is de gemiddelde weergave van de resultaten bij 103 organisaties die eraan hebben meegedaan. Het thema Kwaliteit van werk scoort het hoogst, een aandachtspunt is loopbaanontwikkeling.

Aan de MedewerkerMonitor hebben in totaal 103 organisaties (132.000 medewerkers uit de VVT) meegedaan. De gemiddelde respons van de MedewerkerMonitor is bijna 40 procent. Met deze respons is er een representatief beeld. De vakbonden waren betrokken bij de MedewerkerMonitor. ActiZ gaat de uitkomsten onder andere gebruiken in het overleg over arbeidsmarktproblematiek.

Score

Gemeten is op thema’s kwaliteit van de organisatie, kwaliteit van werk, loopbaan en arbeidsvoorwaarden, stressfactoren. Op deze thema’s is in totaal op een schaal van 1 tot 10 een voldoende van 6,7 gehaald door de sector. Kwaliteit van het werk scoort met 7,1 het hoogst. Het gaat daarbij om zaken als sfeer en plezier op het werk (score 7,8), inhoud van het werk, zelfstandigheid en leiderschap. Medewerkers vinden sfeer en plezier op het werk en inhoud van het werk bovendien het belangrijkste van alle onderwerpen waarnaar in het onderzoek gevraagd is. Loopbaan en arbeidsvoorwaarden blijven, hoewel zij voldoende scoren, aandachtspunten. Beide elementen krijgen een score van 5,9. Loopbaanontwikkeling wordt als belangrijker ervaren dan arbeidsvoorwaarden.

De MedewerkerMonitor is onderdeel van de brede Continue benchmark van ActiZ waarin ook de onderdelen Cliënten, Financiële prestaties en Innovatie zijn opgenomen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.