Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht Huize Shelomi opgeheven

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Huize Shelomi in Nieuw Buinen opgeheven. De kwaliteit van zorg is voldoende verbeterd.
Verscherpt toezicht Huize Shelomi opgeheven

Huize Shelomi, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en autisme, werd in maart 2010 onder verscherpt toezicht gesteld. Uit eerdere inspectiebezoeken was gebleken dat de instelling op zeven risicoaspecten hoge tot zeer hoge risico’s scoorde en niet tijdig en vaak onvolledig de inspectie informeerde.

Kwaliteit leidend

Uit het laatste vervolgbezoek is gebleken dat zowel op het niveau van management, zorginhoud als uitvoering de kwaliteit van zorg leidend is geworden. De inspectie stelt dat er nu sprake is van een eenduidige visie op de zorg. Zelfbepaling en medezeggenschap zijn daarin belangrijke begrippen geworden en hebben een duidelijke plaats gekregen in beleid en werkwijze van management en medewerkers. De kwaliteit van zorg is op een hoger niveau gebracht, mede door te investeren in kennis en ontwikkeling van medewerkers.

Opheffing verscherpt toezicht

Dit was voor de inspectie aanleiding om het verscherpt toezicht op te heffen. Wel blijft de inspectie de komende periode de vorderingen van Huize Shelomi volgen. De inspectie verwacht vóór 1 juni 2011 een voortgangsrapportage. Op basis daarvan wordt besloten of het noodzakelijk is opnieuw een toezichtbezoek te brengen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Verscherpt toezicht Huize Shelomi’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.