Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht Koningin Beatrix Ziekenhuis gestopt

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpte toezicht op het Koningin Beatrix Ziekenhuis in Winterswijk opgeheven, zo maakte de inspectie gisteren bekend.
Verscherpt toezicht Koningin Beatrix Ziekenhuis gestopt

Het extra toezicht werd in februari van dit jaar ingesteld omdat de regels voor het gedrag van personeel tijdens operaties niet werden nageleefd.

Naleving regels

De deuren werden bijvoorbeeld vaak onnodig geopend waardoor er extra infectiegevaar ontstond voor de patiënt. Ook gebruikte het personeel dezelfde mondkapjes bij verschillende operaties. Volgens de inspectie heeft het ziekenhuis zijn leven gebeterd. De inspectie blijft het ziekenhuis de komende tijd wel in de gaten houden. Zo kan het dit najaar onaangekondigd bezoek verwachten van de inspecteurs.

Trots

Het ziekenhuis is blij met de conclusie van de inspectie. Henri Janssen, directeur van het SKB, stelt dat het ziekenhuis inmiddels ruimschoots aan de eisen voldoet en op alle onderdelen een maximale score wist te behalen. “Ik ben niet alleen blij met het eindrapport van de inspectie, maar vooral trots op de inzet, passie en eerzucht waarmee onze medewerkers en medisch specialisten deze uitstekende beoordeling mogelijk hebben gemaakt.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.