Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht Pergamijn opgeheven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 5 november 2012 het verscherpt toezicht op Pergamijn te Echt opgeheven. De kwaliteit en veiligheid van zorg aan vier cliënten met een ernstige verstandelijke beperking is sterk verbeterd.
Verscherpt toezicht Pergamijn opgeheven

De inspectie stelde op 19 april 2012 Stichting Pergamijn onder verscherpt toezicht omdat bij deze organisatie de kwaliteit en veiligheid van zorg aan vier cliënten met een ernstige verstandelijke beperking en met gedragsproblematiek onvoldoende was. Sinds die tijd heeft de inspectie de voortgang van de verbeteringen bij deze organisatie nauwlettend gevolgd.

Hoog zorgrisico

Op 19 juli heeft de inspectie dit verscherpt toezicht voor drie maanden verlengd omdat gerealiseerde verbeteringen nog onvoldoende geborgd waren. Ook de begeleidingssituatie van andere cliënten met een hoog zorgrisico moest nog verder worden verbeterd. Op 28 september bezocht de inspectie Pergamijn opnieuw om de verbeteringen te toetsen.

Huiselijke sfeer

Uit het onderzoek van de IGZ blijkt dat Pergamijn hard heeft gewerkt aan de verbetering van de leef- en begeleidingssituatie van de cliënten. De woonomstandigheden en de begeleiding van de vier cliënten zijn sterk verbeterd. Er is sprake van een goede huisvesting met een huiselijke sfeer. Bij dit alles zijn de vertegenwoordigers van de cliënten goed betrokken. Dit heeft onder andere geleid tot goede ondersteuningsplannen maar ook een hersteld vertrouwen in Pergamijn.De inspectie wil dat Pergamijn de gerealiseerde verbeteringen ook toepast bij andere cliënten met een hoog zorgrisico. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

IGZ houdt Pergamijn langer onder toezicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.