Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Vertrek Houtzagers kost Zuidzorg 170.000 euro

Mark van Dorresteijn
De zeven weken die Hanneke Houtzagers voor Zuidzorg heeft gewerkt, kosten de organisatie 170.000 euro. Houtzagers en Zuidzorg gingen uit elkaar na verschil van inzicht.
Vertrek Houtzagers kost Zuidzorg 170.000 euro

In het jaarverslag van Zuidzorg staat dat Houtzagers van 1 september tot 22 oktober 2012 in dienst was. Daarvoor ontving zij een totaal inkomen van 170.000 waarvan 57.000 euro ontslagvergoeding. Het bedrag loopt zo hoog op omdat de vertrokken bestuurder nog op de loonlijst staat tot 1 juli 2013. Een woordvoerder van de organisatie zegt tegen Skipr dat zij de vergoeding onder andere krijgt vanwege gederfd inkomen. ‘Ze heeft een vaste baan opgezegd om bij ons te komen werken.’

Vertrek Houtzagers

Het vertrek van Houtzagers kwam in december 2012 naar buiten. Frank Kaptein, voorzitter toezicht van Zuidzorg, liet weten dat Houtzagers haar functie heeft neergelegd na een verschil in de opvatting over de invulling van de bestuursfunctie. Beide partijen zagen de beëindiging van de samenwerking als de beste oplossing. Waarover het verschil precies ging, wil de organisatie niet zeggen.

3 REACTIES

 1. Geachte lezer,
  Vergeet niet dat deze ex-bestuurders extra belasting moeten betalen.
  Het is een aanbeveling dat ze een deel van hun extra inkomsten overmaken naar een goed doel: vacantieproject voor chronisch zieken in Lierop,het Rode Kruis,Leger Des Heils en stichting Eerstelijnsklinieken en etc..
  Vriendelijke groet

 2. Lees alle reacties
 3. ”Een woordvoerder van de organisatie zegt tegen Skipr dat zij de vergoeding onder andere krijgt vanwege gederfd inkomen. ‘Ze heeft een vaste baan opgezegd om bij ons te komen werken.’”
  Dat geldt toch voor iedereen die van baan wisselt.Een gewone verzorgende die een baan opzegt laat ook een vaste baan achter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.