Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Verwarde patiënt valt tussen wal en schip

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Politie en ggz-hulpdiensten krijgen te maken met steeds meer verwarde mensen. Maar ze krijgen vaak niet de zorg die ze nodig hebben. Dat zeggen ggz-professionals uit de praktijk in een hoorzitting met de Tweede Kamer.
Verwarde patiënt valt tussen wal en schip
Foto: ANP
Premium

Een belangrijke oorzaak is de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Live van de pers: de minister komt met een onderzoek en een plan van aanpak maar ontkent dat er een verband is tussen het verminderen van het aantal bedden bij de instellingen en het toenemend aantal verwarde mensen op staat. Nog steeds in de ontkenningsfase dus.

  2. Lees alle reacties
  3. Hoeveel artikelen moeten er over deze problematiek nog worden geschreven voordat het ‘veld’ – politiek, verzekeraars en gemeenten – eerlijk naar zichzelf gaat kijken. Politiek en praktijk struikelen over elkaar heen. Politie en ggz-hulpverleners draaien (weer) op voor falende politieke besluitvorming waarbij de huidige zorgstructuur is opgeblazen zonder de effectiviteit van de nieuwe opzet af te wachten. Met gevolg: pleisters plakken en het risico dat tal van teams separaat in de wijken aan de slag gaan.

   Kennelijk zijn alle in dit artikel genoemde voormannen (en vrouwen) niet bij machte deze neergaande ontwikkeling te stoppen. Dus blijven Zorgverzekeraars en gemeenten elkaar de bal toespellen. daarmee de eigen uitgangspositie bewaken, en daarmee vanuit hun onvermogen een probleemoplossende strategie te bedenken ruimte bieden aan Schippers, Van Rijn en overige betrokken politici.

   Wie durft in Den Haag te erkennen dat deze stelselherziening veel te snel gaat en toont de wil om fors bij te remmen en te temporiseren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.