Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzekeraars en Slotervaart bereiken akkoord

MAARSSEN - De zorgverzekeraars en het Slotervaartziekenhuis hebben een akkoord bereikt over de financiële geschillen van de afgelopen jaren en een overeenkomst gesloten voor het budget in 2007. Het plan Jonkman van de zorgverzekeraars voor de toekomst van het Slotervaartziekenhuis is van tafel.
Verzekeraars en Slotervaart bereiken akkoord

Bij de productie-afspraken met het Slotervaartziekenhuis zal in de toekomst voortaan uitgegaan worden van kwaliteitsonderzoek onder verzekerden en benchmarkgegevens. De Amsterdamse ziekenhuizen zullen met elkaar moeten concurreren op basis van patiënttevredenheid, kwaliteit en doelmatigheid.

Alliantie

Uitvoering van het het plan Jonkman was volgens Diana Monissen, directeur zorg bij Agis Zorgverzekeringen, alleen mogelijk bij voldoende committment bij alle partijen. Hier was echter geen sprake meer van toen de alliantie tussen het VU medisch centrum en het Slotervaartziekenhuis niet doorging. Het plan Jonkman ging uit van de afbouw van het Slotervaartziekenhuis tot een centrum voor planbare zorg.

Evenwichtige verhouding

Monissen kan niet vertellen of nu de beoogde reductie van de ziekenhuiscapaciteit van 20 miljoen euro in Amsterdam-West van tafel is. Zij is ervan overtuigd dat door concurrentie tussen de drie ziekenhuizen in deze regio vanzelf een evenwichtige verhouding zal ontstaan tussen ziekenhuiscapaciteit en zorgvraag. Monissen: “Misschien kan er op die manier wel 30 miljoen bezuinigd worden op de aanwezige ziekenhuiscapaciteit.”

Nieuwe start

Hoeveel budget het Slotervaartziekenhuis erbij krijgt door het akkoord, kan Monissen niet aangeven. Dat ligt volgens haar te ingewikkeld. Zij roept op om niet meer terug te kijken op het verleden en met alle betrokken partijen een nieuwe start te maken in Amsterdam-West. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Lees meer over het

Slotervaartziekenhuis:

‘De toekomst is voor vijftien jaar gewaarborgd’

Meromi: ‘Advies-Jonkman achterhaald’

Interview met Van Waveren van Meromi

Van Waveren van Meromi heeft strafblad

Kiemel voorspelt moeilijke tijden voor Slotervaart

Slotervaart tussen soap en klucht (weblog)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.