Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Verzekeraars kochten zorg 2012 te duur in

Zorgverzekeraars die inkoopafspraken hebben gemaakt met ziekenhuizen op basis van aanneemsommen, blijken de ziekenhuiszorg achteraf te duur te hebben ingekocht. Achmea kreeg door een te ruime budgettering zeker 40 miljoen euro minder binnen dan gedacht. CZ en Menzis herkennen de trend dat de volumegroei onder de 2,5 procent uit komt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verzekeraars kochten zorg 2012 te duur in
Foto: Foto: Lex van Lieshout

Dat komt omdat zorgverzekeraars als Achmea en Menzis, een totaalbedrag hebben afgesproken met ziekenhuizen. Vaak zijn het zogeheten min/maxcontracten, waarbij ziekenhuizen zelf moeten betalen als ze meer zorg leveren aan hun patiënten dan is afgesproken. Leveren ziekenhuizen minder zorg dan mogen ze het resterende bedrag houden.

Patiënten blijven weg

Waar niemand rekening mee hield, is dat er vorig jaar veel minder mensen naar het ziekenhuis toe zijn gegaan. Achmea schat in dat de volumegroei vorig jaar op 1,8 procent is blijven steken en dus niet overeenkomt met de verwachte 2,5 procent uit het hoofdlijnenakkoord waarop de aanneemsommen waren gebaseerd. De

5
548

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ach tussen de verzekeraars en de zorgverleners wast de ene hand toch de andere hand. Goed voor het job-hoppen van de hoger kader medewerkers en och, de betaler (verzekerde) heeft toch geen inspraak of invloed, want deze wordt met het mes op de keel (CJIB) gedwongen om te blijven betalen, zelfs bij zware wanprestaties. En tja, directeuren moeten toch onbeperkt kunnen blijven graaien toch (Menzis en Achmea in de graaiers top 3)

  3. Ach, ach ach ! ! … Dachten de overpayed ( gemiddeld € 400.000,00) bestuurders van de verzekeraars in hun , althans voortdurend beleden ,streven naar zorgkostenbesparing , opnieuw heel slim te zijn door de risico`s van de ”verwachte ” grotere zorgvraag af te wentelen op de ZORGVERLENERS ,die dan zelf zouden op draaien voor die , uiteraard NIET begrote , meerkosten en dus vette winst voor de woekerpolisverzekeraarsgieren , blijken die onpeilbare , , niet aan de verwachtingen voldoende, ergo onbetrouwbare ,VERZEKERDEN de slimsten door ………..minder zorg te vragen . Ik ben in blijde verwachting van wie gaan claimen de ” echte vaders” van dit succes te zijn ? ?

  4. Ach, ach ach ! ! … Dachten de overpayed ( gemiddeld € 400.000,00) bestuurders van de verzekeraars in hun , althans voortdurend beleden ,streven naar zorgkostenbesparing , opnieuw heel slim te zijn door de risico`s van de ”verwachte ” grotere zorgvraag af te wentelen op de ZORGVERLENERS ,die dan zelf zouden op draaien voor die , uiteraard NIET begrote , meerkosten en dus vette winst voor de woekerpolisverzekeraarsgieren , blijken die onpeilbare , , niet aan de verwachtingen voldoende, ergo onbetrouwbare ,VERZEKERDEN de slimsten door ………..minder zorg te vragen . Ik ben in blijde verwachting van wie gaan claimen de ” echte vaders” van dit succes te zijn ? ?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.