Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Verzekeraars potten 3,3 miljard euro op’

Redacteur Zorgvisie
Zorgverzekeraars hebben 3,3 miljard euro aan reserves tot hun beschikking. Dat blijkt uit cijfers die de Consumentenbond heeft bekeken.
Reserves-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Hoewel de winst voor de grote vier verzekeraars in 2015 halveerde in vergelijking met een jaar eerder, wisten ze gezamenlijk toch 307 miljoen euro in de reservepot te stoppen. Vooral Achmea heeft daarin in groot aandeel, de verzekeraar heeft voor 1,4 miljard euro aan reserves. Menzis heeft in vergelijking met 205 miljoen euro de minste reserves.

‘Reserves verzekeraars verplicht’
De Consumentenbond wil dat zorgverzekeraars de reserves inzetten om de premiestijging voor volgend jaar te verminderen. Zorgverzekeraars Nederland heeft in een reactie aan ANP laten weten dat verzekeraars wettelijk verplicht zijn om bepaalde reserves te hebben. Ze zouden ze daarnaast al gebruikt om ervoor te zorgen dat de premie niet te veel schommelt.  ‘Als we nu alles in één keer zouden inzetten dan worden premies tijdelijk heel laag, maar daarna mogelijk weer een stuk hoger. Dat kan niet’, zegt een woordvoerder tegen ANP.

(ANP/Zorgvisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.